Uniek eten op een unieke locatie aan de Hollandse IJssel

Historie van de Mallemolen

    

Restaurant de Mallemolen is gelegen op de hoek van de Oosthaven en Punt. De naam ‘Punt’ is afgeleid van het puntvormige Bastion dat in 1570 door Prins Willem I op deze plek was aangelegd boven op de restanten van het toen al verdwenen “Kasteel te Goude”. Het was een strategische plaats waar de Hollandse IJssel en de Gouwe samenkomen.

Het pand begon haar leven in 1687 als “Melkschenkerij”. Daarna heeft het vele functies en eigenaren gehad. Pakken we de draad weer op in de 20ste eeuw, dan zien we dat in het begin van de jaren ’50 hier Taverne “…” gevestigd was.

(Ja, maar zo makkelijk maken we het je nou ook weer niet… Kom je voor de Win het Diner actie, klik dan op onze –Facebookpagina op “Like” voor het antwoord! Ook als je niet ‘Liked’ staat het antwoord er, maar we zouden het wél op prijs stellen.)

In 1978 werd het pand verbouwd tot restaurant “de Mallemolen”… Indertijd was de rustige, chique sfeer en de kwaliteit van het eten in het restaurant al tot ver buiten de regio bekend. Toen Peter en Marga Ponsioen in 1997 het restaurant overnamen hebben ze de formule aangepast en nog toegankelijker gemaakt voor een breder publiek.

Dit jaar viert het pand zijn 325ste verjaardag en in 2013 bestaat restaurant de Mallemolen al weer 35 jaar.